fbpx

…har gått ganska bra tycker jag. Känner ingen större skillnad i kroppen och är inte hungrigare vilket jag varit lite orolig för.

Det jag saknar är enkla och snabba mellanmål så som keso och kvarg, som mer eller mindre är klarar att äta precis som de är. Detta har gjort att jag fått tänka till lite mer kring mellanmålen. Det har blivit smoothies med ägg vid sidan om, riskakor med jordnötssmör och en frukt, ungsbakade björnbärsgröten, och bananvåfflor. Jag saknar också pålägg, inser att jag ätit ganska mycket 10% ost. Detta har jag bytt ut mot jordnötssmör och en röra av röd paprika och rosmarin, recept ifrån tro det eller ej, “Green Kitchen Stories”  ;-).

Däremot tycker jag att middagsmaten/lunchen har varit väldigt enkel att göra mjölkfri, finns ju väldigt bra ersättningsprodukter både när det gäller smör och mjölk.

Recept:

3 stora röda paprikor
1 ½ dl solrosfrön
1 krm kajennpeppar
lite havssalt
½ citron, saften
2 rosmarinkvistar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Dela och kärna ur
paprikorna. Lägg dem på en plåt med skalet
uppåt. Ugnsrosta ca 40 min, tills de blivit lite
brända.
Ta ut dem ur ugnen och låt svalna.
2. Rosta solrosfrön, kajennpeppar och salt
hastigt i en torr, het panna.
3. Skala paprikorna när de svalnat helt.
Skär i stora bitar. Mixa till en slät röra i
matberedare tillsammans med solrosfrön,
citronsaft och rosmarin.
4. Smaka av och häll röran i en lufttät
glasburk. Håller i kylskåp upp till 2 veckor

Startade denna morgonen med Hot Yoga, vilket är ett ljuvligt sätt att starta veckan på. Lugnet som skapas följer en hela dagen. Har sagt det innan med ett bra sätt att få till veckans träning är att träna på måndagen. Så ni missar väl inte måndagsträningen idag, eller hur ;-)