Ja jag vet, ugnsbakad gröt låter väldigt konstigt. MEN testa, det är såå gott. Jag äter den både som frukost och som mellanmål. Den är perfekt då den innehåller både proteiner, kolhydrater, fett och bär i en och samma tugga :-). Även detta recept är ifrån “Green Kitchen stories”

Till 6-8 mellanmål behövs:

  • 400 g färska eller tinade björnbär eller hallon
  • 5 dl havregryn
  • 1/2 tsk ingefära
  • en nypa salt
  • 5 dl mandel eller havremjölk
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1/2 dl honung
  • 1 msk kokosolja + lite extra till formen
  • 1,5 dl pumpafrön
  • 1,5 dl hasselnötter

Värm ugnen till 190C. Smörj en ugnsform (20×25 cm) med kokosolja och bred ut bären i ett jämnt lager. Blanda havregryn, bakpulver, ingefära och salt i en bunke. Knäck äggen i en separat bunke, tillsätt mjölk och vaniljpulver och vispa ordentligt.

Knaprigt nötströssel: lägg honungen, kokosolja, pumpafrön och hasselnötter i en liten skål och rör om.

Strö havregrynsblandningen över björnbären i ugnsformen, häll sedan äggblandningen över sist strös nötströsslet över.

Gröten är klar när den har stelnat och fröna har fått lite färg och blivit knapriga.

Testa gärna och berätta vad ni tycker och om ni blir lika sålda som jag :-)