Idag är det köttfri måndag och jag experimenterade lite i köket. Resultatet blev över förväntan, supergoda grönsaksbiffar.

Biffarna serverades idag med chillikvarg, quinoa, tomater, mango och gröna linser.

Recept:

  • 4 portioner
  • 5 morötter
  • 4 rödbetor
  • 3 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1 msk sesamfrön
  • salt
  • peppar
  • chillipulver
  • svartpeppar
  • vitpeppar
  • kokosolja

Gör så här:

Skala och riv morötterna och rödbetorna på det grövsta på rivjärnet.  Tillsätt äggen och solroskärnor, pumpakärnor och sesamfrön. Blanda runt. Tillsätt sen potatismjöl och kryddor efter tycke och smak.

Stek på svagvärme i kokosolja.