fbpx

Igår var en speciell dag- på ett bra sätt! Jag fick fler nya kunder på en dag än jag någonsinn tidigare fått. Är så himla glad över att folk känner förtroende och tillit och köper mina tjänster- att folk vågar satsa på sin hälsa. Igår blev jag även uppringd av en tidning som vill göra ett reportage om mig och Vetenskapshälsan, superkul och lite pirrigt;-). Det var en sådan där dag då jag nästa fick nypa mig i armen för att allt kändes overkligt bra :-)

Igår kväll gick strömmen hemma i vårt område. När strömmen går blir det så tydligt hur dåligt rustade vi är och hur beroende vi är av vår el. Jag kom tex på att jag inte har någon väckarklockan om jag inte kan ladda mobilen, kanske dags att investera i en batteridriven väckarklocka att ha i reserv. Jag tycker att det är ganska mysigt med strömavbrott så länge det bara varar några timmar, lite skönt när man måste hitta på något annat än att se på TV eller sitta vid datorn. Vi har vedspis hemma så vi har värme och kan laga mat, vilket känns väldigt bra, för är magen glad är människan glad (eller hur är det Gustav Svensson brukar säga ;-)).

Innan strömmen gick hann jag testa ett nytt recept på den bakade gröten. Denna gången blev det med äpplen, kanel, kardemumma, pysilliumfrön och solrosfrön. Den blev riktigt god.

 

 

Till 6-8 mellanmål behövs:

 • 2-3 äpplen
 • 5 dl havregryn
 • en nypa salt
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk kardemumma
 • 1 tsk bakpulver
 • 5 dl mandel eller havremjölk
 • 2 ägg
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 1/2 dl honung
 • 1 msk kokosolja + lite extra till formen
 • 1,5 dl solrosfrön
 • 0,5 dl psylliumfrön
 • 80 g hackade hasselnötter

Värm ugnen till 190C. Smörj en ugnsform (20×25 cm) med kokosolja och bred ut bären i ett jämnt lager. Blanda havregryn, bakpulver, kanel, kardemumma och salt i en bunke.

Knäck äggen i en separat bunke, tillsätt mjölk och vaniljpulver och vispa ordentligt.

Knaprigt nötströssel: lägg honungen, kokosolja, solrosfrön, psylliumfrön och hasselnötter i en liten skål och rör om, blanda noga.

Strö havregrynsblandningen över äpplena i ugnsformen, häll sedan äggblandningen över och sist strös nötströsslet över.

Gröten är klar när den har stelnat och fröna har fått lite färg och blivit knapriga.

Ni har väl inte missat erbjudandet om 450:- rabatt!