fbpx

Rom byggdes inte på en dag och det gör inte en stark och frisk kropp heller. Så utöver motivation, verktyg och driv så behöver vi tålamod. I dom allra flesta fallen är det även hjälpsamt om vi besitter en del grit. Ifall det är någon som är osäker på betydelsen av grit så översätts det till beslutsamhet på svenska. Inom populärpsykologin brukar grit även beskrivas som konsten att inte ge upp.

När vi jobbar med vår kropp och knopp så är det en investering vi gör i oss själv för att ofta förbättra vårt nuläge men att också förebygga inför framtiden. Om du känner motivationen och har verktygen så kommer här några tips för att utveckla och behålla beslutsamheten (grit).

  1. Hitta ett större syfte, ett varför. Varför är det viktigt för dig att bygga en hållbar och frisk kropp? Skriv ner och sätt där du kan läsa varje dag!
  2. Sätt ett långsiktigt mål. Vad är något du skulle vilja göra/utföra med din starka och friska kropp. Gör gärna en målbild, det brukar hjälpa!
  3. Formulera delmål, hur skall dessa hjälpa dig på vägen till ditt långsiktiga mål?
  4. Öva systematiskt, ha tålamod och lita på processen.
  5. Klappa dig själv på axeln för allt fantastiskt arbete du gör och tid du lägger.
  6. Kom ihåg att återhämta dig, det gör under för tålamodet och orken.

Det finns alltid möjlighet till förändring och utveckling så länge vi är villiga att göra jobbet. Inget är gratis men det är få saker som är så väl värd investeringen som vår hälsa. Kom ihåg att endast det bästa är tillräckligt bra för dig!

Kram
/Annica