fbpx

Skolstart, resevecka och träningsvärk!


Vår hälsoresa är i gång sedan i måndags. Likaså barnens skola och Kristins nya jobb. Det är nya rutiner på alla plan. Kristin ska hantera mat och träning borta från hemmet på en ny arbetsplats och hotell. Robert ska lösa mat och träning själv med tre barn och deras aktiviteter på hemmaplan. Vi har haft lite olika utmaningar kan man säga.

En väldigt god motivation för att hålla fokus och göra ansträngningen som det innebär för oss inte bara äta allt vi vill, hur vi vill och när vi vill är resultaten vi fick från testerna vid inskrivningen hos Vetenskapshälsan. Resultaten från den grundliga och väldigt seriösa genomgången av vår kondition, våra blodvärden och respektive mått gick inte att bortförklaras eller ducka för. Vi är för feta. Vi har högt kolesterol och vår fysiska ålder är två år äldre än vår biologiska. Dessutom har vi diverse krämpor utifrån just detta. Say no more…

Lustigt nog kom våra siffror ut väldigt lika och vi har båda 10 kg att jobba bort, även om vi inte har vikten som huvudmål. Det är att trivas i våra kroppar och kunna bära de kläder vi vill. Bekvämt.

Beskrivning saknas.

Sen har vi olika fysiska förutsättningar och utmaningar. Robert som dagligen har ett väldigt fysiskt jobb och tränar en del bollsporter har fokus på att gå ner i vikt, bli smidigare och rörligare samt träna mer förebyggande och uppbyggande. Kristin som har ett mer stillasittande har fokus på att gå ner i vikt, stärka och bli av med smärta i höft och axlar samt bli vardagsstark.

Utfall första veckan
Kristins första vecka med nytt jobb och hotell har gått över förväntan. Hotellet har gym, frukostbuffé och middag och med Louise hjälp har hon fått ett anpassat hotellpass att köra. Då det blir en liten frukostportion har två ägg, någon frukt och grönsak fått följa med från buffén som mellanmål. Innan resan fixade vi också till kokt potatis och proteinportioner i form av grillad kyckling, pannbiff och ugnsbakad laxpudding och frös in. Dessa har fungerat som lunch för oss båda under veckan. Kristins arbetsplats hade en kokplatta så på veckans första lunch smet hon ut och köpte matvete och grönsaker som hon ätit till köttet under veckan.

 

Roberts vecka inleddes med sjuka barn och hackiga tider mellan jobb och hemmavistelse. Träningstiderna har varit svåra att få till men om stegräknaren varit på hade den troligtvis börjat glöda. Träningsmässigt har det inte varit en optimal startvecka men de förberedda lunchlådorna har varit ett tacksamt stöd. Mellanmålen och det minskade sockerintaget böjar också sakta men säkert bli en del av vardagen.

Oavsett träningsvärk eller motig start är vi är peppade och vi är igång. Och det känns jäkligt skönt!

Beskrivning saknas.

/Kristin och Robert Starman