fbpx

God, fräsch och enkel matsallad som passar perfekt till en grillad kycklingfilé, laxfilé eller liknande. En fröjd för både smaklökar och ögon. Toppa salladen med fetaost i bitar och en skvätt citrusvinägrett.

Ingredienser för ca 4 port.

Matsallad:

  • 2 dl matvete, okokt
  • grönsaksbuljong
  • 1 påse machésallad (ca 70g)
  • 300g småtomater (gärna i olika färger)
  • 1-2 granatäpplen
  • 1/2 gurka
  • 200 g 10% fetaost
  • Färsk mynta och basilika

Citrusvinägrett:

  • 1 msk honung
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Koka matvete i grönsaksbuljong och låt det svalna.

Lägg machésallad på ett stort fat. Lägg på matvete, tomater och gurka i bitar och granatäppelkärnor. Toppa salladen med fetaost, basilika och mynta.
Tips! Slå runt om granatäpplet med en träslev innan du delar frukten. Då lossnar kärnorna mycket enklare.

Gör vinägretten genom att pressa saften av apelsin och citron i en liten skål. Vispa i honung och olivolja. Krydda med salt och peppar.

Smaklig spis!
/Caroline