fbpx

 

Jag önskar så att jag hade haft samma kunskap för 10 år sedan som jag har idag. Att jag när Rasmus var bebis hade varit ännu mer noga med att inte introducera socker. Att jag hade låtit honom uppleva alla andra naturligt söta smaker ända tills den yttre påverkan, så som barnkalas och förskola hade gjort att det inte gick längre. Nu är han ju mitt äldsta barn så han var ändå ca 2 år (lillebror var såklart lite yngre ;-))  innan han fick smaka kakor och godis men om jag hade haft samma kunskap som har idag så hade jag hållit honom “sockerfri” ännu längre. Finns ju så många andra härliga och näringsrika alternativ till kakor, godis och glass som barn kommer att älska och som dessutom ger byggstenar och näringsämnen som kroppen har nytta av.

Idag gjorde jag smoothie-isglass med barnen den blev riktigt läskande och god. Den kommer helt klart bli ett stående inslag under sommarens varma dagar.

Björnbär och hallon glass

  • En halv banan
  • 1dl hallon
  • 1dl björnbär
  • 1 apelsin

Mixa tills det är helt slätt. Häll i isglass formar. Frys minst 4h.

mixer

Grapefrukt och apelsin glass

  • En halv banan
  • 1/2 grapefrukt
  • 1/2 apelsin
  • 1/2 dl hallon
  • 1/2 dl mango

Mixa tills det är helt slätt. Häll i isglass formar. Frys minst 4h.