Recept:

  • Hel kyckling
  • 2 msk salt

Dela kycklingen i två delar och gnid in den i salt. Lägg den i en plastpåse i kylen 1-2 dygn.

Lägg kycklingen i en gryta och tillsätt

  • kokande vatten
  • 1 morot
  • 1 bit purjolök
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk vitpepparkorn
  • 1 tsk timjan
  • några kvistar persilja

Låt koka mellan 40-50 minuter. Ta upp kycklingen och dela i bitar.

Dela en kålrot, 2 morötter och 5 potatisar i mindre bitar. Koka ihop med 1 tärning ICAs frysta grönsaksfond i ca 20-30 minuter till allt är mjukt. Mossa ihop till mos. Späd med kycklingspadet om det behövs.

Servera kycklingen ihop med rotmos, vaxbönor och haricotsverts.

Maten blev även god att värma dagen efter:-)

Bidraget inskickat av Lisa Boström