Söndagens Julevent på Moo:t blev så himla lyckat. Det kom en massa folk och julstämningen var på topp. Fick både nya kunder och förfrågningar om föreläsningar, alltid lika kul.

Vi bjöd på lite nyttigare julgodis i form av Raw Food bollar som blev mycket uppskattade. Tänkte därför dela med mig av recepten.

De är helt glutenfria och utan tillsatt socker. Men även om de är bättre för hälsan så innehåller de fortfarande kalorier ;-)

 

Raw Food bollar med pepparkakssmak ca 6st :

  • 0,5 dl mandlar
  • 0,5 dl cashewnötter
  • 5 dadlar
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 krm mald ingefära
  • Några droppar vatten
  • Kokos

Kör nötter och dadlar i mixern, tillsätt kryddor och vatten. Forma till bollar och rulla i kokos. Ställ in i kyl innan servering

 

Raw Food bollar med saffran ca 6 st:

raw_food_saffran

  • 0,5 dl mandlar
  • 0,5 dl cashewnötter
  • 5 dadlar
  • 0,25- 0,5 g saffran
  • Några droppar vatten
  • Kokos

Kör nötter och dadlar i mixern, tillsätt saffran och vatten. Forma till bollar och rulla dem i kokos. Ställ in i kyl innan servering

 

Cake Pops ca 13 st:

  • 200g svarta bönor
  • 10 färska dadlar
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 msk rå kakao
  • 1 msk mandelsmör
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kokosolja
  • 3-4 msk vatten
  • kokos/nötter

Dekoration: grillpinnar, 85% mörk choklad, kokos eller nötter

Mixa alla ingredienser till en jämn smet. Rulla till bollar. Ställ in i kyl någon timme så de stelnar lite.

Trä sen bollarna på en grillpinne, doppa i smält choklad och kokos eller nötter.