fbpx

För några veckor sedan när vi var bortbjudna på middag fick vi Pulled Jackfruit, det var första gången jag åt detta. Blev glatt överraskad, det var helt fantastiskt gott. Ett kanonbra vegetariskt alternativ till Pulled pork. Fruktköttet är trådlikt och påminner om kött i konsistensen och ger en härligt söt smak.

Denna helgen har vi tillbringat uppe i Bohuslän tillsammans med goda vänner. Vi har haft pysselhelg vilket innebär trevligt sällskap, pyssel och god mat.  Detta var första gången vi själva tillagade Pulled Jackfruit och det var förvånansvärt enkelt.  Vi åt det tillsammans med bröd, syltad rödlök och grönkålschips. Blev jättegott!

Recept 4 port:

Häll av vattnet av jackfruiten och fräs den i olja i några minuter. Pressa ner 5 vitlöksklyftor och lägg i två skivade gula lökar. Sänk värmen så att inte löken blir stekt utan bara mjuk. Krydda med smokedpaprika krydda, salt, peppar och Chipotle chili, häll på en halv flaska bbq-sås och ett par deciliter öl, låt allt puttra i ca en timme tills jackfruiten har blivit mjuk och går att mosa sönder. Häll i mer Bbq-sås och öl om den blir för torr efter att du mosat allt.

 

IMG_1109.JPGIMG_1104.JPG

Älskar våra pysselhelger då vuxna och barn tillsammans är kreativa och producerar fantastiskt fina saker 

IMG_1100.JPGIMG_1101.JPGIMG_1102.JPG

Jack Fruit köps på burk i Asiatiska butiker. Kokas tills den är mjuk och går att dela i småbitar. Serverades tillsammans med bröd, syltad rödlök och grönkålschips.

IMG_1105.JPGIMG_1099.JPG

Barnen föredrog spöken, grönpasta och monstertårta ;-)