fbpx

Nu är det äntligen dags att krydda granolan med julsmaker. Jag är riktigt svag för pepparkakor och lussebullar och alla smaker som hör julen till. Självklart så ska även frukosten få en liten “touch” av julen. Här kommer mitt favoritrecept på granola som ni måste testa! 

Ingredienser:
6 dl fiberhavregryn
1 dl linfrön
1 dl hackade nötter (jag tog mandlar)
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
1 msk honung
1 msk rapsolja
2,5 dl vatten
Pepparkakskrydda efter tycke och smak. (Ca 1 påse till 2 satser)
Hackade torkade aprikoser eller russin

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda gryner, frön och nötter i en skål.
Tillsätt pepparkakskryddan med de torra ingredienserna.
Blanda vatten, honung och olja i en skål.
Slå vätskan över grynblandningen och rör ihop.
Lägg bakplåtspapper på en plåt med kanter och fördela blandningen på plåten.
Torka i ugnen ca 40-30 minuter. Rör om blandningen var 10:e minut för att få en fin gyllene färg. Jag brukar göra dubbel sats och köra allt på varmluft på ca 150 grader.

God Jul!
/Sara