fbpx

 

Jag har testat flertalet olika recept på nyttigare varianter på pizza men aldrig riktigt hittat någon som uppnått de krav jag har på en pizza. Finns recept på flertalet LCHF pizzabottnar men de är ofta oerhört kaloririka. Jag vill att det ska vara en brödlik botten, smakrik fyllning och bestå av bra näringsämnen.

Detta receptet fick jag av en kompis som hade använt det till supergoda frallor. De blev så himla bra så jag bestämde mig för att testa om samma recept skulle kunna fungera som pizzabotten. Resultatet blev över förväntan. Krispig botten, god smak och väldigt mättsam. Jag är supernöjd :-)

Recept 4 port:

  • 6dl havregryn, mal till mjöl
  • 3dl keso
  • 3ägg
  • 2tsk bakpulver
  • lite salt

Gör så här:

Mal/mixa havregrynen till mjöl (måste inte vara helt malt). Blanda i bakpulver och salt. Tillsätt äggen och keso, blanda. Lägg ut 4st bollar på bakplåtspapper, platta till tallriks stora cirklar. Förgrädda i 225C i 5 min. Lägg sen på önskad fyllning och strö över med 10% ost. Grädda ytterligare 15 min i 225C.

botten

Smaklig spis!