Idag är det ju pannkaksdagen ;).
Hemma hos oss serveras det gazpacho och kesopannkakor. Servera ca 2 dl gazpacho och kesoplättar gjorda på 1 ägg och 0,75 dl keso och 1 msk bovetemjöl per person.

Gazpacho är en smart maträtt full med härliga grönsaker och går kanon att ta med sig som mellanmål eller lunch. En måltid med gazpacho och 2 ägg är toppen. Man kan ha gazpachon i en termos och lägga i några isbitar så håller den sig länge. De fiffiga äggen har ju sin egen förpackning och går utmärkt att ta med på resa. Vi gör gazpachon ganska mild så kan barnen också äta den.

Recept:
Välj ekologiska grönsaker

1 tsk salt
1,5 msk rödvinsvinäger
600 g färska tomater
400 G passerade tomater
0,5 st vitlök
0,5 st chili
200 g gurka

Skala gurkan och dela tomaterna. Finhacka vitlök o chili. Mixa tomater och gurka tills det är helt slätt, tillsätt chili, vitlök, salt och vinäger.

Finhacka:
1 st rödlök
0,5 gurka
1 röd paprika
Och blanda i den släta soppan