fbpx

En av dom vanligaste missuppfattningar jag stöter på i mitt jobb som coach är att man kan bli klar med att satsa på sin hälsa. Att efter 3, 6, eller till och med 12 månader så är man färdig och kan återgå till det ”vanliga.” Satsningen på hälsa är slut när det sista andetaget är taget. Innan dess är det a work in progress.

För att landa i denna sanning behöver många av oss justera vårt mindset, helt enkelt att träna vår mentala inställning på samma sätt som vi tränar våra kroppar. Det vi säger till oss själva varje dag, dag ut och dag in, spelar roll och gör stor skillnad. Om vi intalar oss att träning är tråkigt, tungt och jobbigt så blir det så klart det eller hur? Inte så svårt att se sambandet. Om vi kan vända tankarna till hur bra vi mår när kroppen får röra på sig och vilken frihet det är att bo i en kropp som fungerar och gör det vi begär så blir det enklare att motivera. Att ge kroppen näringsrik mat och rörelseglädje det är att unna sig på riktigt, även om hjärnan ibland stretar emot den sanningen.

Så, idag vill jag uppmuntra att i stället för att se hälsa som något tillfälligt, betrakta det som en kontinuerlig livsstil. Små dagliga val inom kost, träning och mentalt välbefinnande kan leda till långsiktiga hälsofördelar och ett lyckligare liv. Min pappa sa alltid ”Without health there is no happiness” och desto äldre jag blir desto sannare blir dessa ord. Hur landar dessa ord hos dig?

Kram Annica