Dessa minipajer är kanon att ta med sig som picknic mat på stranden, lika goda varma som kalla. Jag älskar paj av alla de slag! De är oftast väldigt goda, lätta att tillaga och funkar bra att värma dagen efter. Det enda problemet med paj är att de rätt ofta är onyttiga, innehåller mycket kalorier i form av smör och ost och även snabba kolhydrater. 

Detta receptet är glutenfritt, helt utan smör och med mycket protein i så mättar riktigt bra.

Recept 4 port:

  • 400 g nötfärs
  • 1 lök
  • 400 g krossade tomater
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt, peppar och kryddor efter tycke och smak

Äggstanning

  • 2 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 1/2 dl riven 10% ost

Pajskal

  • 6 dl havregryn, mal till mjöl
  • 3 dl keso
  • 3 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • lite salt

Gör så här:

Bryn lök och nötfärsen, tillsätt krossade tomater och pressa i vitlöken. Krydda efter tycke och smak.

Mal/mixa havregrynen till mjöl (måste inte vara helt malt). Blanda i bakpulver och salt. Tillsätt äggen och keso, blanda. Smörj formarna med lite olja. Tryck ut degen ganska tunn i muffinsformarna. Förgrädda i 225C i 5 min. Lägg sen på nötfärsen och någon matsked äggstanning och strö över med 10% ost. Grädda ytterligare 15 min i 225C.