fbpx

 

Ett smart sätt att underlätta sin matlagning  är att göra mycket mat på en gång. Ett enkel sätt att göra det på är att göra olika typer av grytor. Jag älskar grytor, gillar den mustiga smaken och tycker om att den i stort sköter sig själv. Tänkte därför dela med mig av ett recept på en jättegod fiskgryta som jag gjorde härom dagen.

4 portioner

 • 1 st fänkål
 • 1 st morot
 • 1 st gul lök
 • 1 st purjolök
 • 1/2 st stjälk selleri
 • 2 st tomater
 • 2 st vitlöksklyftor
 • 1/2 flaska vitt vin
 • 1/2 dl tomatpuré
 • 1 g saffran
 • 1 liter fiskbuljong
 • 1 krm färsk timjan
 • 2 st lagerblad
 • 400 g fisk och räkor
 • 1 msk smör

Gör så här:
Skala och tärna alla grönsaker, fräs i smöret. Rör ner saffran och tomatpuré. Häll i vinet och koka ihop vätskan tills hälften återstår. Blanda i fiskbuljongen och tillsätt timjan och lagerbladen. Koka i 20 min på låg värme. Lägg i fisk och skaldjur, koka 5 min.

Gott att servera aioli gjord på kvarg till.