fbpx

Hej på er!
Här kommer en liten sommarhälsningar från mig, Sara Brodén som arbetar som löpcoach på Vetenskapshälsan.
Jag är jätteglad att många nya kunder valt att fokusera lite extra på löpning nu i sommar och insett fördelarna med den flexibla träningsformen. Jag har fått en del frågor om hur tjänsten och upplägget med löpcoachning fungerar och många som vill komma igång i augusti. Jag tänkte därför ge exempel på hur ett första möte med mig fungerar.

 

Uppstartsmöte

Vi träffas på ett första uppstartsmöte som tar ca 1,5 timme i vår lokal på Energigatan 9 i Varla. Innan mötet begär jag in en kostdagbok för 3 dagar som jag analyserar och tittar lite närmre på. På mötet går vi igenom personens bakgrund, livssituation, ev. skador eller begränsningar och målsättningar. När vi lärt känna varandra lite bättre så går vi över till del 2 som innebär tester av olika slag. Jag gör då olika rörelseanalyser, styrketester och ett konditionstest (ett enklare steptest där jag kikar på återhämtningen). Jag kommer även filma personens löpsteg för att kunna ge feedback på löpsteget inför kommande träningsupplägg. Löptestet görs utomhus och är enbart ca 100 meter, det är alltså inte meningen att mäta kondition utan enbart kolla tekniken. Som avslutning pratar vi kost och går igenom grunden samt specifika frågor och utmaningar som kunden själv har.

 _DSF9925

Individuell träning och kostplan

Därefter är det dags för mig att sammanställa alla delar och väga in kundens egna mål för att lägga upp en långsiktig och hållbar plan. Alla kunder tränar styrketräning och löpning men med lite olika upplägg. Bägge delarna är viktiga för att få en skadefri hållbar strategi. Inom några dagar skickar jag ut ett träningsschema digitalt med en interaktiv träningsdagbok som gör det enkelt att följa sitt upplägg vart man än befinner sig. Jag ser då all träning som kunden registrerar och kan ge feedback och stötta personen i frågor och funderingar. Jag återkopplar till alla kunder flera gånger i veckan och håller koll på att träningen blir gjord. Vi har även löpande telefonmöten och besök inplanerade för att kunna säkerställa att allt flyter på och planen fungerar.

_DSF0110

Springa till bussen eller ett maraton?

Varje kund är unik och har sina individuella mål. Jag träffar personer som aldrig sprungit tidigare förutom till bussen, men även personer med en hårdsatsande träningsplan som siktar på maraton och andra tuffare lopp. Så vad vill jag säga med det? Jo att alla är välkomna att kontakta mig om de vill komma igång med löpning och styrketräning på ett smart och skonsamt sätt. Oavsett om du har ett viktmål, prestationsmål eller bara vill springa för njutning så sätter vi upp en plan för just dig och dina mål.

Som en liten bonus tänkte jag bjuda på ett träningspass som en av mina kunder ska köra den här veckan. Testa gärna och se hur det känns. Just intervaller är en fantastiskt bra träningsform som gör gott för såväl benstyrkan som flåset.

Långa Intervaller

  • Uppvärmning 10 min jogg
  • Dynamisk rörlighet
  • Långa intervaller: 8×400 m med 1 min gå/ståvila emellan (tempo 85% av max)
  • Nedvarvning 10 min
  • Stretch

 

Är du sugen på att boka ett möte och starta upp en träningsplan under semester? Hör i så fall av dig direkt då det enbart finns 2 lediga tider kvar. För en uppstart i augusti boka in ditt möte inom de närmsta veckorna.

Varma hälsningar Sara!