Nu när det är sommar och varmt ute tycker jag att det kan vara riktigt gott med en sallad istället för varm mat. Det lite luriga med sallader är ofta att få i sig tillräckligt med proteiner och att den ska mätta tillräckligt bra. 
Denna salladen uppfyller dessa kriterier. Gillar också att den tog mindre än 10 minuter att tillaga. Snabbt, gott och enkelt! 

Ingredienser:

1 portion

1/2 hackad gul lök
1 tsk smör att steka i
1 burk kikärter, 250 g avrunna
2 tsk spiskummin
2 tsk pressad citron
50 g strimlad lufttorkadskinka
20 g bladspenat
20 g 10% fetaost
salt och peppar

 

Gör så här:

Fräs löken i smör i en stekpanna. Löken ska bli mjuk och glansig. Skölj kikärterna väl och låt dem rinna av ordentligt. Tillsätt kikärterna och låt dem fräsa med. Rör ner spiskummin och citron. Låt alltsammans svalna något.
Lägg upp bladspenaten och skinkan på en tallrik Smaka av med salt och peppar.Häll över kikärtsblandningen och strö över fetaosten.

Receptet är inspirerat ifrån http://recept.mabra.com/ljummen-kikartssallad-med-serranoskinka/