Att få till bra mellanmål är för rätt många en utmaning. Det ska vara något som man kan äta snabbt, som kanske ska klara av att ligga i väskan en hel dag och som ska ge energi nog för transporten mellan huvudmålen.

Att göra olika typer av energibars är då ett bra alternativ.  När man ugnsbakar dem så blir de lite hårda och mer tåliga och lättare att ta med i väskan. Dessutom blir det knapriga och goda vilket jag tycker mycket om.

Följande recept ger 5 st bars

  •  10 st färska dadlar
  • 1 dl kokos
  • 1/2 dl pumpafrön
  • 1/2 psyllium frön
  • 1/2 dl torkade blåbär
  • 1/2 dl cashewnötter
  • 1/2 dl skalade hampa frön
  • 1/2 dl saft ifrån en apelsin
  • 1/2 dl äggvita

Blanda alla ingredienser och kör dem i mixern till en deg.

Tryck sen ut degen på ett bakplåtspapper ca 1 cm tjockt.

Tillaga i ugn i 150 C i ca 20 min.

Går fint att frysa in.