fbpx

För ganska så exakt tre månader träffade jag Bobby för första gången. Vi har sedan dess träffats en gång i veckan och kört pass i vår träningsstudio. Det som utmärker Bobby är att han alltid ger järnet och verkligen har bestämt sig. Han närmar sig nu 20 kg minus på vågen och blir allt starkare och mer uthållig för varje gång vi ses. Givetvis är det inte enbart träningens förtjänst utan han har även gjort stora förändringar med kosten. Han äter större mängd mat och mer regelbundet än tidigare.

Det som är mest imponerande är att Bobby har de tuffaste av förutsättningar. Han tillbringar större delen av sin vakna tid i en lastbil. Det vill säga han sitter still och har främst tillgång till den mat som finns längs våra vägar. Men efter att vi sågs första dagen har han gjort enorma förändringar. Han ser till att fylla upp sin lilla kyl i hytten med bra mellanmål, väljer det minst onyttiga lunchalternativet på restaurangen (japp han äter fortsatt ute en gång per dag och gör ändå så här grymma resultat), och när tillfälle ges så samlar han steg. När han stannar för kvällen ser han till att ta en promenad eller genomför sitt träningspass, hantlarna är alltid med i lastbilen.

Jag är så galet stolt över honom, kan Bobby då kan ta mig tusan alla andra också. Från och med nu kommer han köra på med pass jag bygger till honom men träna mer på egen hand. Vi kommer träffas var tredje månad och göra tester och däremellan ha regelbunden kontakt. Är galet pepp och nyfiken på vart han är om 9 månader, för detta är verkligen bara början på en fantastiskt imponerande resa.

 

Nedan kan du läsa en liten intervju med Bobby.

Varför kontaktade du Vetenskapshälsan?
För att få hjälp med att gå ner i vikt. Men också för hitta ett sätt som kan funka i vardagen med rätt mat motion och träning.

Hur tycker du att din tid hos Vetenskapshälsan har varit? 
Den har varit riktigt bra. Har verkligen fått bra hjälp att få det till och fungera bra.

Vad är dina främsta vinster och vad har du uppnått så här långt? 
Skulle nog säg att vinsterna är att jag mår och sover bättre. Det jag har uppnått hittills är att jag gått ner mer än jag förväntade mig i vikt, fått bättre styrka i kroppen och mycket bättre kondition. Skulle nog nog nästan kunna säga att allt blivit bättre.

Vad är dina tankar om framtiden? 
Har väl egentligen inte riktigt funderat så långt in i framtiden. Men det som kommer upp är att jag verkligen inte ska tillbaka där jag varit, utan ska försöka hålla i det jag lärt mig och lär mig under resans gång.

Kram Louise