fbpx

Hållbar medarbetare, vad innebär det egentligen och hur uppnår man det som företag?

Vi har i många år jobbat med flertalet företag som valt att satsa och investera i sina medarbetare. Genom ökad kunskap kring träning, kost och återhämtning ökar chansen att medarbetarna gör hälsosammare val, val som kommer gynna så väl den egna individen som företaget i stort.

Företags Challenge är ett digitalt motions- och livsstilskoncept för företag med hållbarhet i fokus. Vi blandar utmaningar och fysisk aktivitet i kombination med kunskap och motivation. Detta ger medarbetarna förutsättningar att på riktigt göra skillnad inom hälsa och livsstil, samtidigt som de har kul tillsammans. Vi vet dessutom att motivation och kunskap är en avgörande faktor – därför ingår det alltid coachning av forskare, PT och kostrådgivare. Vi kan garantera och visa på att en Företags Challenge leder till ett mer hållbart, hälsosamt och produktivt företag.

Nu i vår har vi haft äran att köra en Företags Challenge tillsammans med IRG Rörinspektion. Nedan ser ni deras VD Per Hellman svara på lite frågor. De kan visa på minskad sjukfrånvaro och ökad omsättning under dessa månader jämfört med förra året samma period, fantastisk roligt.

1.       Varför har ni valt att satsa på en Team Challenge för IRG tillsammans med Vetenskapshälsan?

För oss blev valet en Challenge med Vetenskapshälsan då Sara och Louise är professionella och inspirerande. Challengen ger ett helhetsgrepp kring hälsa inte bara att motionera utan även råd kring mat, vila etc. Dessutom kan alla i företaget vara med på sina villkor allt från soffliggaren till elitmotionären.

2.       Vilka är vinsterna så här långt? Både för dig privat men även för företaget?

Privat, började tänka mer på både mat och motion, kom igång med dagliga aktiviteter allt ifrån promenad med kollegor på lunchrasten till att träna mer aktivt på gymmet. För företaget var det både en teambuildning aktivitet samt att vi såg konkreta minskade sjukfrånvarotal.

3.       Vad är din helhetsupplevelse av IRG  Challenge 2022?

Mycket positivt, kommer att köra igen!

4.     Skulle ni rekommendera andra företag att göra en Challenge, i så fall varför?

  Absolut, pga teambuilding, ökad hälsa och minskad sjukfrånvaro.
/ Per Hellman VD