Detta är ett omarbetat recept, som från början kom från Tina Nordströms tidiga tv-kockande i 2002. Soppan har sedan dess följt med på familjens skidsemestrar och vi kallar den numera Sälensoppa. Vi gillar den ganska ”chunky” och proppar därför på med grönsaker och nötfärs. Utmärkt att frysa och värma i micro. Tacksam som lunchlåda och värmer härligt när kylan är här.

Den går att hetta till med chili och vitlök eller att hålla neutral. Klicka i kvarg, creme fraische eller gräddfil efter tycke och smak. Kan serveras med proteinscones, rågknäcke eller vitlöksbröd. Servera med en rödkålsallad med apelsinbitar i om du vill ha ytterligare grönt. Lycka till!

 

Recept:

  • 2 gula lökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 0,5-1 st rotselleri (beroende på storlek)
  • 6-8 råa potatisar (beroende på storlek)
  • 3-6 morötter (beroende på storlek)
  • 1 kg nötfärs
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1,5 tsk mejram
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burk krossade tomater (anv. gärna Icas smaksatta t.ex. chili el vitlök)
  • 1,5 liter vatten
  • 2-3 kycklingbuljontärningar

Gör så här:

Skala och finhaka lökarna och vitlöken. Skär potatis, selleri, morot och paprika i tärningar.

Bryn köttfärsen tillsammans med löken. Därefter fyller du på med alla grönsaker. Krydda med paprikapulver, mejram och kummin. Tillsätt tomatpurén och rör om. Häll sedan på de krossade tomaterna, vattnet och smula ner buljongtärningarna.

Låt soppan koka i ca 25 min. Smaka av med salt och peppar.

Strö gärna lite persilja på toppen vid servering.
Bidrag inskickat av Malene Lindeberg