Supergod granola; ät tillsammans med kvarg och hallon, som frukost eller mellanmål

6 dl fiberhavregryn
1 dl linfrön
1 dl hackade nötter (jag tog cashewnötter och mandlar)
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
1 msk kardemumma
2 tsk mald ingefära
1,5 msk kanel
1 tsk vaniljpulver
2 msk honung
3 msk rapsolja
2,5 dl vatten
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda gryner, frön och nötter i en skål.
Tillsätt kanel,kardemumma och mald ingefära med de torra ingredienserna.
Blanda vatten, honung, olja och vaniljpulver i en skål.
Slå vätskan över grynblandningen och rör ihop.
Lägg bakplåtspapper på en plåt med kanter och fördela blandningen på plåten.
Torka i ugnen ca 40-30 minuter. Rör om blandningen var 10:de minut för att få en fin gyllene färg.