Vem älskar inte en ljummen äpplepaj? Jag har experimenterat fram en supergod äpplepaj, helt utan gluten och vitt socker. Innehåller fortfarande en del kalorier men inte i närheten av “vanlig” paj. Toppen att bjuda alla mammor på inför morsdag.

Recept:

  • 3 äpplen
  • 0,5 msk kokosmjöl
  • 2 msk honung
  • 2 msk kokosolja
  • 2,5 dl havregryn
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 st ägg
  • Kanel

Gör så här:

1. Smörj en ugnssäker pajform med kokosolja (jag använde en form med 28 cm diameter).

2. Sätt ugnen på 225°C.

3. Skiva äpplerna i tunna bitar och sprid ut i botten av pajformen.

4. Strö över kokosmjölet och ringla över 1 msk honung. Blanda och fördela jämnt i pajformen.

5. Krydda äppleblandningen med kanel.

6. Blanda kokosolja (den ska vara flytande, så värm om det behövs), havregryn, mandelmjöl, ägg och resterande honung i en bunke. Smula ut över äppleblandningen.

7. Krydda på med mer kanel

8. Låt stå långt ner i ugnen på 225°C i ca 15 minuter eller tills pajen fått färg.

9. Servera pajen ljummen med vaniljkvarg

Ät och njut av en härlig paj!