fbpx

 

Har du funderat på varför man, när man bjuder hem folk på middag, så ofta väljer att serverar mat som vi på lång sikt blir sjuka av?  Mat som innehåller socker, fett, för mycket kalorier och alkohol.

Efter middagen sitter alla och har lite ont i magen, alla har lite dåligt samvete för att det blev för mycket av det goda.

Tänk om man istället skulle välja att bjuda de man tycker om (jag utgår ifrån att man gillar dem som man bjuder hem ;-)) på en middag som alla skulle må bra av att äta. Mat som är bra för både kroppen och själen. Tänk om man istället skulle välja rena råvaror som serveras tillsammans med olika sorters sallader, bort med gratänger, feta såser och bröd. Välja att istället tillaga lax, kyckling eller liknande tillsammans med t ex sötpotatis eller andra rotfrukter i ugn. Detta skulle göra att alla mår bra efter middagen och att man gett sina gäster mat som inte bara smakar gott utan som även gör gott. Bjud de du tycker om på mat som kroppen tycker om.

Som efterrätt finns det en massa bra alternativ, raw food bollar, cake pops  eller raw sandwish glass, efterrätter fyllda med bra näringsämnen och byggstenar.

Eller testa en av mina favoriter: Crunchy chokladglass 

Recept 2 port

  • 1 banan
  • 1 avokado
  • 4 st färska dadlar
  • 1 msk kakaonibs
  • 2 msk kakao
  • 1 msk kaffe

Gör så här:

Skiva upp bananen i slantar och frys in dem några timmar.

Mixa sen de frysta bananslantarna tillsammans med avokadon, dadlarna, kakao och kaffe.

När glassen är helt slät så tillsätt kakaonibsen och kör mixern ytterligare några sekunder.

Server direkt tillsammans med exempelvis hallon.

 

Denna glassen kommer bli en garanterad succé som avslut på en middagsbjudning.