fbpx

_DSF7639

Dessa chokladtryfflarna är så magiskt goda så jag saknar ord. I jul är det dessa som kommer bakas i mitt kök, garanterat mer än 1 gång…

När jag provbakade och hade med tryfflarna på en middag så var det ingen i sällskapet som kunde ana att de var helt utan vitt socker. fördelen är att även nötallergiker kan äta dessa då de ej är baserade på varken mandelmjöl eller malda nötter. Med en bas på svarta bönor håller man nere kalorimängden rejält.

Ingredienser, ca 20-25 st.

230 g svarta bönor avrunna (380 g med vätska, en förpackning)
1 dl raw kakao
6 dadlar (färska urkärnade)
1 msk kokosfett
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk honung
1 msk kaffe
1 nypa havssalt

Strö över kokos, flingsalt, nötter eller lakritspulver. Jag doppade alla mina i mörk choklad. Behöver man absolut inte göra utan går lika fint att rulla i kokos direkt.

Gör så här:

Börja med att ta bort kärnorna ur dadlarna. Där efter håller man ner alla ingredienserna i en mixer eller skål om du använder en stavmixer. Blanda allt samman noga och forma till runda bollar. Sätt dem ca 10 minuter i frysen ifall de ska doppas i choklad. Lägg under tiden den mörka chokladen i ett vattenbad. Förbered toppingen som du ska rulla bollarna i. Sen är det bara att doppa och rulla och mixa efter eget önskemål.

Lycka till!
/Sara