fbpx

 

Efter att jobbat som forskare i 10 år och tillbringat stor del av den tiden i ett laboratorium så trivs jag som fisken i vattnet de dagar då jag kan lägga tid i köket för att experimentera fram nya recept. Jag brukar surfa runt för att få inspiration och sen börjar jag laborera och testa mig fram. Ibland går det inte alls som jag har tänkt då jag blandar ihop lite väl galna saker, men idag blev det ett riktigt lyckat experiment.

Barnen utbrast med en liten förvåning i tonen “det här var ju jättegott, kan jag få en bit till”. Mina barn är väldigt vana att vara testpanel och inte alltid helt förtjusta i mina försök att alltid göra så näringsriktiga och hälsosamma maträtter och godsaker som bara möjligt. Så när de väl tycker något är riktigt gott, då vet jag att det är ett bra och lyckat experiment. Om ni inte redan firat mor med tårta så är detta ett riktigt bra alternativ, gott både för själen och kroppen.

Chokladkaka

 • 1,5 dl mandelmjöl
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 1 nypa salt
 • 1 tsk bakpulver
 • 3 st ägg
 • 1 dl kokos
 • 9 st dadlar
 • 1 dl svarta bönor
 • 3 msk kakao

Gör så här:

Blanda mandelmjöl, vaniljpulver, bakpulver, ägg, kakao och salt i en bunke. Kör dadlar, svartabönor och kokos i mixern till en slät smet, blanda i det i mjölblandningen.Smörj en form med kokosfett och strö i kokos. Tillagas i 175 grader i 7-10 minuter.

 

Mango och kokoskräm

 • 2 dl frusen mango
 • 1 dl kokos

Gör så här:

Kör mango och kokos i en mixer till en slät kräm. Sätt in i kylen till servering. Servera chokladkakan tillsammans med jordgubbar tillsammans med kokoskrämen.