fbpx

Under en veckas tid har jag publicerat nya recept utefter er önskemål och det har blivit en hel del olika. Känner mig själv jättenöjd och har fått fram några nya riktigt goda favoriter. Hoppas ni inspireras och vågar testa lite av de nya recepten och smakerna.

2 st frukost recept: Banan och jordnötssmörs overnight oat & Blåbär och kokos overnight oat

3 st mellanmåls recept: Sesam och rosmarin kex & Äggmuffins & Banan och chokladfluff med keso

2 st middag/lunch recept: Glutenfri vegetarisk proteinfylld paj & Ljummen kikärtssallad

Det som jag kände saknas bland alla nya recept var något nytt till kategorin godsaker.  Dagens mission blev därför att ta fram något sött och gott. Resultatet blev en väldigt god bananpaj som är lika god att äta ljummen som kall.

 

2 portioner:

Chokladsmeten:
Havregryn 1 dl
Kakao 1 msk
1/2- 1 äggvita (beroende på storlek på ägg)
Mosad banan ½
1 kärnfri dadel

Banansmeten:
Havregryn 2 msk
Kokosflingor 2 msk
Mosad banan ½ st
Bakpulver ¼
1/2- 1 äggvita (beroende på storlek på ägg)

Gör så här:

Kör chokladsmeten i mixen och blanda ihop banansmeten i varsin bunke.  Forma chokladen till två små skålar och fyll dem sedan med banansmeten på en plåt med bakplåtspapper.  Stoppa in i ugnen i ungefär 15 minuter på 175 grader.

 

 

Receptet är inspirerat ifrån:

http://www.devote.se/foodporn/ugnsbakad-kaka-med-chokladbotten-och-bananfyllning-26136090