fbpx


Jag är uppvuxen i Södra Kalifornien. Fantastiskt på många sätt men också en tillvaro fylld av osunda ideal, hets och yta. Från tidiga tonåren lärde jag mig att vad jag vägde, vad jag åt och hur jag såg ut alltid kom i första hand. På den vägen växte det fram en ätstörning och jag har i hela mitt liv kämpat med mitt och matens förhållande. Detsamma gällde även träning, vilket ofta på den tiden var ett straff när jag hade ätit dåligt eller kände mig otillräcklig. Då handlade det aldrig om att må bra eller göra gott för kropp och knopp.

Allt detta tog jag med mig när jag flyttade till Sverige 2003 och resan fortsatte med sporadisk träning, osunt förhållande till mat och en generellt dålig självkänsla. År 2009 fick jag mitt först barn efter en treårig resa med IVF. Kroppen var ganska sargad, jag vägde mer än jag någonsin gjort och så var jag dessutom nybliven mamma. Sedan gick det 6 år till i samma spår och min fyrtioårsdag närmade sig. Jag hade skolat om mig till make up artist och startat egen firma och träffade på det viset en fotograf som hette Sara. Det var en match direkt och Sara och jag gjorde flera fotouppdrag tillsammans. Sara berättade vid ett tillfälle att hon hade en grym coach som stöttade med kost och träning. Då bestämde jag att jag skulle ge mig själv en hälsoresa i 40 års present! Sagt och gjort bokade jag in mitt första besök där jag vägrade fylla i en matdagbok och kom i mina vanliga kläder till första mötet, hade inte greppat att träningskläder hade varit bra. Det var så jag och Louise började vår womance. Louise förstod mig direkt och därmed fick hon ganska snart förtroendet att börja nysta i alla mina utmaningar, både det som satt i knoppen och det som fanns i den fysiska kroppen. Jag stretade ofta emot och klagade. Och jag utmanande fysiskt då jag gjorde fler IVF behandlingar och fick ett barn till. Jag pausade träningen av och till. Skillnaden denna gång, från tidigare i livet, var att Louise alltid fanns där och stöttade vilket gjorde att jag alltid kom tillbaka till träningen och så småningom även till kosten.

I början av pandemin var jag förälskad i träning och det rullade på bra. Kroppen och knoppen mådde mycket bättre och jag bestämde mig för att läsa till PT. Sara och Louise hejade på och stöttade hela vägen. Tyckte även livs och hälsocoach verkade spännande så läste den utbildningen också. Fanns ju en hel del tid under pandemin så det kändes roligt och utmanande. När jag var klar fick jag frågan om att jobba på Vetenskapshälsan som konsult. Efter det gått nästan ett år som konsult fick jag frågan om jag vill bli delägare. Vilken lycka!

Det är snart 8 år sedan Louise och jag började vår womance och vi har spenderat oändligt många timmar tillsammans i träningssammanhang. Hon pushar mig ständigt att utvecklas, att våga och att tro på mig själv. Det är jag som har gjort jobbet men Louise hjälpte mig att hitta glöden. Det är precis det jag vill göra för mina kunder i min nya roll här på Vetenskapshälsan. Jag kan på riktigt inte komma på något jag hellre skulle vilja göra. Och att få ha två av mina närmsta vänner som kollegor, säger bara nyp mig!

/Annica