Receptet är väldigt enkelt och kräver inga mått alls utan anpassas till antal personer man lagar för.

  • Potatis
  • Kyckling (bröst eller lårfile)
  • Smålök/steklök
  • Körsbärstomater
  • Championer
  • Kokosolja
  • Basilika (torkad eller/och färsk)

 

Sås:

  • Keso
  • Vitlök en halv klyfta
  • Basilika färsk
  • Salt & peppar

 

Gör såhär:

Börja med att dela potatis på mitten, kör dem i ugn med lite kokosolja i botten, 200grader i ca 30 min.
Stek under tiden kycklingen i kokosolja, bara så att den får lite färg.
Lägg på kyckling, smålök, körsbärstomater, championer och krydda med salt, peppar & basilika. Kör i ugnen i ca 20 min till.Mixa under tiden keso, vitlök och färsk basilika till en slät sås. Krydda efter behov.Servera med en sallad på riven vitkål&morötter slungad i lite vitvinsvinäger och rapsolja (ej med på bild)!

Eet smakelik

Bidraget inskickat av Eva Ahlm Tobisson