fbpx

Favoritfrulle delux! Ugnsbakad knaprig gröt med hallon, himmelriket i frukostvärlden. Det bästa är att jag ska äta den här även till mellis kl. 10.00 och kl. 15.00 idag!

Receptet är en variant av det tidigare som finns här på bloggen med björnbär. Jag äter den här ljummen med ca 1 dl kvarg till, riktigt gott och man står sig länge på den här frukosten. Minska ner portionen något om du äter den som mellis. Så här gjorde jag den här gången:

Ingredienser:

  • 500 g frysta hallon
  • 5 dl havregryn
  • en nypa salt
  • 5 dl lättmjölk
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1/3 dl honung
  • 1 msk kokosolja
  • 1,5 dl pumpafrön
  • 1,5 dl cashewnötter

 

Gör så här:

Värm ugnen till 175 C.

Bred ut hallonen i ett jämnt lager i en ugnssäker form. Jag tog en form som var ca 20×25 cm. Blanda havregryn, bakpulver och salt i en bunke. Häll över grynblandningen över hallonen.

Knäck äggen i en separat bunke, tillsätt mjölk och vaniljpulver och vispa ordentligt. Häll över vätskan i formen så jämnt det går så att alla grynen blir “blöta”.

Hacka sen cashewnötterna och blanda med pumpafröna. Häll i honungen och kokosoljan och rör om. Strö nötströsslet över och fördela så jämnt som möjligt.

Gröten är klar när den har stelnat och fröna har fått lite färg och blivit knapriga. Det tar ca 35-40 minuter.

Smaklig måltid!
Kram på er/Sara