fbpx

 

Idag har jag testat att göra Leila Lindholms Chunky Monkey Ice Cream. Det var lätt en av de godaste efterrätter jag ätit. Smakade som smält 88an glass :-).

I original receptet är det 100 g hackade hasselnötter och 2 port. Då blev varje portion på mer än 500 kcal. Jag tog 50 g hasselnötter och tyckte att 1/4 var en ganska lagom mängd som efterrätt. Ni måste bara testa.

Idag har jag en riktigt skön söndag, började morgonen med backintervaller. Jag är verkligen en morgonmänniska, för mig funkar det bästa att träna på morgonen. Det blev ett härligt träningspass. Det hade precis slutat regna så det luktade så där härligt. Väl hemma blev det en lång och skön frukost och brädspel med barnen. Så himla kul nu när vi kan börja spela mer vuxenspel, idag blev det Ticket to ride. Ett roligt strategispel där man verkligen får tänka till, superkul.Efter lunch blir det feedback rapportering till alla mina härliga Vetenskapshälsoresenärer, alltid lika kul att se hur deras vecka har varit.

Ha en härlig söndag och testa gärna den ljuvligt goda glassen :-)

Recept 4 port:

  • 2 bananer, slantade och frysta
  • 10 urkärnade dadlar
  • 50g hackade hasselnötter
  • 1 msk kakao

Kör i mixern till en slät kräm. Spara lite av hasselnötterna som garnering.