fbpx

Testade igår att baka hallonremmarna ifrån kokboken “Green Kitchen stories”.

I receptet står det att de ska smaka precis som godis. Tar rätt lång tid att göra dem men så värt det. Blev en stor succé här hemma. Smakade precis som sura godisremmar.

hallonremmar_kostrådgivning

Här kommer receptet på hallonremmarna:

  • 6 dl hallon
  • 1 banan
  • 1 mak osötat äppelmos

Kör alla ingredienser mixern till det blir en helt slät smet.

Klä en plåtar med bakplåtspapper och bred ut fruktpurén till ett jämnt lager, ca 5 mm tjockt.

Ställ in plåten på 50C i 4-5 timmar. Öppna ugnsluckan en gång/timme för att släppa ut all fukt.

Remmarna är klara när purén torkat och går att lyfta ifrån pappret utan att kladda.  Skär eller klipp lagom breda remmar som du sen rullar ihop.

Förvaras svalt och i en lufttät burk i upp till en månad.

Idag ville R att vi skulle testa att göra mangoremmarna då bägge barnen var storförtjusta i hallonremmarna.

Dessa blev också jättegoda men familjens favorit är nog ändå hallonremmarna.

Recept på mangoremmarna:

  • 1 stor mango
  • 2 apelsiner
  • 10 torkade aprikoser

Gör på samma sätt som med hallonremmarna.

Bara älskar min nya kokbok !