fbpx

 

Att springa till bussen, bära matkassar uppför trappan, bära in sovande barn och lyfta fram vinterdäcken. Det är saker jag med lätthet vill kunna klara av. Att kunna svara ja utan att tveka när jag får en förfrågan om jag vill testa på mountainbike. Det är målet med min träning. Att vara förbannat vardagsstark, att jag ska kunna ta mig an nya sporter och hänga med barnen på deras äventyr är anledningen till att jag går upp i ottan och tränar, dag efter dag, vecka efter vecka.

För 3 år sedan bästämde jag mig för att börja träna och köpte då hem en crosstrainer till mitt lilla minigym i källaren. Jag minns att jag körde på den i 30 min och sen bar mig mina ben inte mer. Jag orkade med nöd och näppe göra bicepscurls med 4 kg hantlarna. Om någon då hade sagt att jag några år senare skulle kunna stå på händer, våga göra en kullerbytta, klättra 4 meter upp i ett rep och lyfta 110 kg ifrån marken då hade jag bara skrattat. Mitt liv var där och då väldigt begränsat, fanns så mycket jag inte klarade av, min kropp var svag och hade konstant värk. Axlar och nacke gjorde ont och huvudvärk och migrän var något jag räknade med att ha varje vecka. Jag hade accepterat att kroppen var stel och värkte lite på morgonen. Att sitta på golvet en längre stund med barnen var en prövning.

Men för två år sedan bestämde jag mig för att jag den dagen jag fyller 40 år ska jag vara i mitt livs form, jag ska vara starkare än jag någonsin tidigare varit.Jag ska inte ha några begränsningar utan kunna klara av allt jag vill i min vardag.

Då var jag 35 år. Kan säga att jag redan nått det målet med väldigt god marginal. Jag är i bra mycket bättre både fysisk och mental form idag även jämfört med när jag var 25 år. Jag kommer alltid sträva efter att försöka vara lite starkare för varje år som går så länge det är fysiskt möjligt.

Jag vill bli en Superfarmor, jag vill att mina barnbarn ska tycka att jag är den starkaste tanten som finns. Jag vill kunna bära, busa, jaga och klättra i träd med dem. Jag vill vara förbannat vardagsstark även när jag 70 år. Det är mitt mål med min träning!