fbpx

Pratade med en person som var intresserad av att testa Vetenskapshälsans abonnemang men som inte ville börja nu i december utan först efter jul. Jag kan till viss del förstå detta, samtidigt som det gör mig ledsen. Det gör mig ledsen för att folk ser julen och december som en ända lång månad då det inte är lönt att träna och försöka äta bra mat.  Man kan göra smarta matval fastän det är advent, lucia, julbord, julafton och nyårsafton. Man kan träna bra även fastän det är december. Om man väljer att  äta sämre mat så mår dessutom kroppen så himla mycket bättre om man ser till att träna innan. Träningen i sig gör att kroppen lättare kan ta hand om blodsockret, maten kostar lika många kalorier men belastar inte kroppen lika negativt om man tränat innan.

Tips inför december:

-Om du vet med dig att du kommer äta mer ohälsosam mat se till att träna innan

– Ska du äta borta ät ett rejält mellanmål innan så du inte är superhungrig utan istället kan göra smarta matval

– Man måste inte äta pepparkakor och lussekatter vid varje fika fastän det bjuds. Skilj på vardag och fest

-Tänk 100% bra för din kropp eller 100% njutning. Det du väljer ska antingen vara 100% bra för din kropp, dina celler och proteiner eller vara 100% njutning. Allt däremellan hoppar du över

Varför vänta, vad gör morgondagen till en bättre dag att starta på än idag? Det största steget är det första, fortsättningen är bara små steg framåt mot målet. Våga ta det första steget mot en hälsosammare livsstil. Är du inte nöjd med din situation som du har idag så våga göra något åt den. Det är din tur att må bättre nu! Att äta bra mat som ger dig energi och kraft att orka träna.

Bilden är ifrån helgens Julevent då Magasin7 gjorde julfint här på Moo:t