fbpx

Var min första tanke när jag vaknade imorse. Att komma bort ifrån skärmar och få umgås med familjen är den största bonusen med att åka och tälta. I förrgår drog min viljestarke man T med hela vår och två andra familjer på ett miniläger. Får erkänna att jag var lite tveksam först, hade ingen större lust och gillar inte att frysa.  Visade sig att jag inte hade behövt oroa mig för kylan då vi sov i ett  tält med kamin och det blev varmt och skönt. Är jätteglad att jag följde med, en upplevelse jag kommer leva länge på.

Vi packade släpet med tält och kamin och bilen full med god mat. Fastän det blev flera minusgrader ute under natten så lyckades vi hålla tältet varmt tack vare kaminen och eldvakter. Vädret visade sig ifrån sin bästa sida helt vindstilla, stjärnklart och en vacker fullmåne. Innan läggdags tog vi en promenad i skogen och gick på månvandring. Det är en alldeles speciell känsla och riktigt häftigt när man ser sin skugga bli projicerad av månljuset. Jag var nummer fyra på eldvaktarlistan och när det blev min tur var klockan 3. Att sitta i mörkret och lyssna på de andra som sover, höra bäcken utanför och veta att man måste hålla elden vid liv är magiskt.

Att komma hemifrån, umgås med härliga vänner och släppa alla måsten borde man verkligen göra oftare. Är otroligt tacksam att jag blev övertalad till att hänga med på detta äventyr. Att bara vara med varandra, leva i naturen, om så bara för ett dygn var precis vad min kropp och själ behövde. Nu är jag fulltankad med energi och galet pepp på att ta mig an alla äventyr som 2015 har att erbjuda!