fbpx

 

Vardag kan vara det bästa jag vet. Jag fullkomligt älskar rutiner, när allt rullar på som vanligt. Då mår både min kropp och själ som allra bäst. När jag varit ledig några dagar längtar jag alltid åter till vardagen och mitt vanliga liv.

För vissa låter det kanske dötrist med vardag?

Hör du till dem, då skulle jag faktiskt våga påstå att du behöver se över hur du lever ditt liv. För den absoluta majoriteten av oss har ju betydligt mer vardag än helg/ledighet i våra liv. Om man då inte trivs med sin vardag då tror jag inte att man riktigt trivs med sitt liv överlag och då behöver man göra förändringar. Att hela veckan gå och längta efter helgen, att på hösten längta efter julledighet och under våren efter semestern, det är inte livskvalité anser jag.

Men givetvis behöver vi även helg och fest i våra liv, det är inte det jag säger. Det kan vara helt fantastiskt och en härlig kontrast till ens vardag, något som vi såklart också behöver. Det jag ifrågasätter är att hela tiden längta bort ifrån sin vardag. Det är ju en så otroligt stor del av ens liv som man i så fall längtar bort ifrån.

Hur ska man då skaffa sig en bättre vardag?

  • Se över vad det är du inte trivs med, vad är det du längtar bort ifrån?
  • Vad kan du förändra?
  • Hur skulle du vilja ha det?

Se till att göra varje vardag till din drömdag. Vad behövs för att du ska må bra och känna dig lycklig? Försök få in mer av det i ditt vardagliga liv.
Säger som Jack Dawson “Make every dag count” .

För trivs du inte så måste du göra något åt det, livet är alldeles för kort att längta bort ifrån- eller hur?

Kram Louise