fbpx
Jag driver Maleviks Bildverkstad och arbetar med grafisk formgivning och webdesign. Jag arbetar idag med det jag älskar och stormtrivs. En vanlig dag sitter jag ganska mycket framför datorn, målar, dricker kaffe och har huvudet fullt av idéer.

Innan jag tog steget att starta eget så forskade jag under många år. Jag är biolog och satt mycket vid mikroskop. Det och mycket datortid har gjort att jag är sliten i axlarna och har ofta haft ont, en molande värk. Efter att jag blev egenföretagare och slutade med vissa arbetsuppgifter så blev det lite bättre i axlarna men jag rörde jag mig ännu mindre. Det gjorde att jag började öka i vikt och jag trivdes inte med min kropp, jag ville inte känna mig så trött eller att alla kläder klämde åt. Jag insåg också att jag måste ta tag i träningen nu när jag var egenföretagare, vem skulle arbeta om inte jag orkade.. ingen. Men jag hade inte energin att ta itu med det själv utan livet trillade bara på.

Jag tränande inte alls det senaste åren. Innan dess tränade jag periodvis men lyckades inte hålla fast vid det. När vi hade tid så åt vi ganska bra mat, mitt största problem var småätande och att vi periodvis inte fick till det med planering av mat.

Jag har aldrig trott att jag skulle skaffa en PT, trodde inte det passade mig! Men när jag pratade med Louise på VH så kände jag ett förtroende, att det fanns en gedigen bakgrund och att jag kunde lita på de råd jag fick. Efter vårt första möte kände jag att Louise hade förståelse för mina problem och hon skulle ge mig den där extra knuffen jag behövde för börja träna.

Jag har gått från 0 träningar till 4 träningar i veckan. Innan gillade jag inte styrketräningen men känner mig nu peppad när jag märker vilka resultat jag får.  Träningen blir min lugna stund på dagen då jag eg inte tänker på något annat än på det jag gör.

När det kommer till kosten så har jag börjat tänka mer på att ex inte småäta. Innan åt jag nog ganska mycket som jag inte tänkte på. Sedan har jag börjat tänka mer på att äta grönsaker och en balanserad kost. Jag känner inte att jag försakar speciellt mycket mer att jag tänker efter och planerar måltiderna bättre. Det är en utmaning att få ihop vardagen med mat och träning men nu får jag verktyg som hjälper mig. Jag blir också peppad av att få till en bra mathållning nu när jag tränar och märker att jag blir starkare.

Det har blivit en förändring för hela familjen. Vi kan gå ut och träna tillsammans. Vi mår alla bättre av att röra oss.

Jag trodde nog att jag skulle träna på dagtid men får inte ihop det då, istället har jag hittat en rutin som gör att jag tränar senare på kvällen när barnen lagt sig. Det funkar bra då jag valt att träna hemma, det blir min egna stund.

Idag känns det som ett lyckokast att jag valde Vetenskapshälsan. Jag är förvånad hur snabbt jag såg en förbättring efter att jag fick träningsprogrammen. För mig passar träningsupplägget perfekt! Jag tränar hemma när jag har tid och samtidigt så finns det någon som håller koll på att jag tränar och att jag har rätt vikter mm. Just att jag kan vända mig till Louise när jag har frågor och att jag skriver in min träning gör att jag tränar även de dagar de känns lite segt. Jag känner mig själv och vet att jag kommer behöva peppning och därför känns det tryggt att veta att jag har Louise med mig. Hon är lugn, rak på sak och inspirerande!

Jag rekommendera Louise och Vetenskapshälsan till alla jag känner oavsett vilka deras mål  och utmaningar är!

Anna har gått ner 4kg, minskat 8cm midjan sen start och har förbättrat både sin uthållighet och styrka.