fbpx

 

I många år efter mina förlossningar hade jag som mål att  överhuvudtaget kunna träna, därefter var mitt mål att bli smärtfri och därefter starkare. Nu när alla de målen är uppnådda blev det som ett tomrum och vakuum. Jag tappade min träningsmotivation, slutade bygga egna träningsprogram till mig själv då jag inte riktigt visste vad ville uppnå med min träning, körde i gamla hjulspår. Saknade drivet som jag tidigare haft. Jag har hela denna tiden fortsatt träna men inte alls med samma glädje och energi som jag tidigare varit van vid.

I september åkte jag till Fitnessveckan på Playitas och där fick vi bland annat testa CrossFit- för mig var det kärlek vid första ögonkastet. Så mycket att lära, så många nya utmaningar och mål att uppnå. Precis det jag saknat!

Väl hemma tog jag kontakt med CrossFit Kungsbacka och fick träffa Jan Clingston. Efter några PT-timmar med Jan kände jag att glädjen och energin så smått började komma tillbaks. Nya mål var satta- att försöka bli så tekniskt bra det bara går i de Olympiska lyften. Äntligen en ny utmaning. Jag gillar utmaningar, gärna lite galna sådana där målet ska kännas tokigt långt bort. Det är då mitt driv och energi sätts igång. När det krävs att man överträffa sig själv :-)

Nu har jag även ny motivation till mina gympass, nu vill jag bli starkare så att jag när jag satt tekniken i de olympiska lyften även ska kunna lyfta riktigt tungt :-).
Mina veckor består i dagsläget av gympass, teknikpass med Jan och CrossFit WODar. Därtill kommer Hot Yoga som är ett bra komplement till all styrketräning. Energin är på topp och allt bara flyter på- det är en härlig känsla!

När man sätter mål så tycker jag att man ibland måste stanna upp lite och kolla bakåt, detta för att faktiskt se hur mycket man utvecklats. Lätt att glömma ibland, speciellt när man tycker att man står och stampar lite i sin utveckling. För mig har det varit en ganska lång resa med många delmål och när jag tänker tillbaks kan jag bara känna glädje att jag kommit så här långt. År 2011 kunde jag inte sitta rätt upp och ner på en vanlig stol mer än 20 min utan att mitt bäcken värkte, 2012 hade jag värk i många timmar efter en långpromenad och löpning var bara att glömma. 2013 började jag med styrketräning kroppen blev starkare och värken började avta. 2016 är året då jag hoppas att en del av mina nyuppsatta mål är uppnådda.

Är så galet tacksam att min kropp numera klara så här mycket träning, att jag märker att jag blir starkare och börjar fatta mer och mer av tekniken (mkt tack vare Jans stora tålamod och förmåga att pedagogiskt förklara saker och ting). Att alla år av träning på gymmet för att bygga upp min kropp, nu gör att jag kan ha som mål att kunna utföra Olympiska lyft. Stor tacksamhet!

 

Foto: Sara Brodén ImageU