fbpx

Hur många gånger har du ätit mer godis än du mår bra av? Tänkt att bara ta någon enstaka bit som sen blir några nävar och som slutar med att hela skålen till sist är helt tom? Därefter kommer magontet, lite skuldkänslor och man ångrar att det blev så mycket mer än man hade tänkt sig från början? Rätt många tillfällen skulle jag gissa?

Påsken är väldigt mycket godisets högtid, tillgången på godis är oftast stor och frestelsen lika så. Om du vet med dig att det för dig lätt blir för mycket av det goda så är mitt förslag att du i år tar makten över mängden godis.

Tänk dig att du i år väljer ett lite mindre påskägg och i det plockar du bara dina absoluta favoritbitar (för visst är det faktiskt så att det finns en hel del påskgodis som inte är vidare gott :-)?). Du äter dessa bitar och slipper allt magont och eventuell ångest att du ätit mer än planerat. Jag kan lova dig att dessa bitar kommer ge dig mycket större njutning än ett stort påskägg där man äter mer än vad man mår bra av att äta.

Det är oftast inte den fria tillgången till godsaker som ger extra njutning, snarare tvärtom. Har man en begränsad tillgång där man äter med andakt så kommer man uppleva smak, lukt och konsistens mycket mer än om man bara knör in utan att ens reflektera. För om du rannsakar dig själv, då tror jag att du kommer fram till samma slutsats som mig. Slutsatsen är den att när det kommer till godis så är det de 5-10 första bitarna som man tycker är de absolut godaste. Därefter så har man ingen aning om färg, konsistens eller smak utan man bara mofflar och trycker i sig. Så bestäm dig för att ta makten över mängden och välj godis som för dig är 100% njutning!

Vi önskar er en riktigt fin påsk!

Kram Sara och Louise