fbpx

Då var det dags för en liten uppdatering gällande träning och formtoppningen inför bröllopet. Februari blev inte riktigt som jag planerat då jag och mina två barn i sista sekund beslöt oss för att köpa flygbiljetter till Spanien och boka en lägenhet i Fuengerola i 5 nätter. Vädret här hemma samt mitt jobbschema öppnade upp för att helt enkelt fly Sverige och jobba, umgås och träna på varmare breddgrader. Sååå tacksam för det, vi fick världens bästa sportlovsresa och minnen som vi kommer leva på länge. Veckan där innan blev jag sjuk och fick ta en hel vilovecka från både promenader och träning. Ja ni hör ju att det blev svårt att hålla en strikt plan, men jag tänker att så här är det för oss alla. Livet är ju inte alltid förutsägbart och jag älskar att kunna vara spontan.

Vår Spanienresa var i princip helt oplanerad, dock hade jag ett par kompisar som både var nere på plats för en längre tid samt en annan vän med barn som också bokat in sportlovsresa. Vi hade lyxen att både kunna umgås själva men även möta upp vänner för mycket roliga aktiviteter. Utöver träningen nedan så körde vi gokart, spelade biljard, pingis och strandfotboll. Tror att barnen och jag hade precis lika roligt!
Sön: Padelturnering 2 h+ 16 700 steg
Mån: 8 km morgonpromand, totalt 22 800 steg
Tis: Gym+ 13 200 steg
Ons: Gym+ 18 700 steg
Tor: 7 km morgonpromenad, padel 1 h, totalt 20 700 steg
Fre: Hemresa

Fyller man en resa med mycket aktiviteter så kan man med gott samvete äta en sådan här frukost!

När det gäller styrketräningen så är jag nu uppe på 85% av mitt max i både knäböj och bänkpress. Jag har delat pp min styrketräning på 4 pass varav bänk och knäböj görs i 5 repetitioner i 5 set. Utöver det har jag lagt andra över och underkroppsövninagr som komplement. Det är riktigt kul att följa en noggrant planerad plan vecka för vecka. I skrivandes stund så har jag vilodag efter både gym och intervaller igår.

På hemmaplan går det fint med kosten. Utomlands och på semestern blir det svårare att vara strikt. Men lever man efter principen 100% bra för kroppen eller 100% njutning för själen så blir valen i det stora hela väldigt bra. Sen gäller det att ha fördelningen 90/10 så att det helt enkelt inte blir för mycket av det goda.

Det var allt för tillfället. Nu kör vi vidare mot en stark månad- mars here I come!!!
/Sara