fbpx

 

Vi är på semester på varmare breddgrader och förutom den uppenbara njutningen av ledighet och solsken, så är det något annat som känns helt underbart. Till skillnad från förra sommaren och även året före, var det den här gången en ren fröjd att hoppa i shorts och tunna sommarkläder.

Just nu får jag verkligen full utväxling för alla de där gångerna jag masat mig iväg till gymmet och när jag motvilligt tagit mig ännu en skopa smaklös kvarg till mellis. Under de senaste nästan åtta månaderna på min vetenskapshälsoresa, är det ett faktum att jag tyvärr inte är typen som njuter av att pumpa muskler, eller får en kick av att sätta klockan i arla morgonstund för att åka till gymmet. Inte heller går min kropp (eller snarare knopp) på att en rawfoodboll eller ett knippe morotsstavar skulle vara ett substitut för det jag verkligen tycker är gott eller roligt att laga.

Men nu när jag kan gå förbi min spegelbild iklädd tunna sommarkläder och vara nöjd  med det jag ser. Nu när jag ser fördelen med att verkligen välja vilken av mina frestelser jag faller för (och skippar allt som inte är 100% njutning). Och nu när jag har en massa mer ork och energi är det värt alla uppoffringar däremellan.

Efter min viktplatå med minst 10 kilo kvar tills jag är (på mitt eget önskade) mål och rejäl infektion i kroppen, var jag bra less på det mesta förknippat med mina hälsomål. Men nu när jag har njutit av att ha mina sommarkläder sittandes ledigt igen, och inte känner behovet att  snabbt vända mig bort ifrån min egen spegelbild, är jag laddad igen. Laddad att göra alla de där uppoffringarna för att vräka de sista kilona och få min bästa kropp tillbaka, lagom till den svenska sommaren.

Soliga semesterhälsningar från Marie