Haft en härlig och lugn söndag med familjen. Vilat mycket och hunnit experimentera lite i köket, resultatet blev en raw sandwichliknande glass som fick avsluta morsdagsmiddagen. Tanken men experimentet var att försöka få till det kakliknande chokladhöljet som är runt sandwichglassen men ändå hålla den så nyttig och full av näringsämnen som det bara går. Är faktiskt riktigt nöjd med resultatet.

Chokladkakan:

  • 8 färska dadlar
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 2 msk rå kakao
  • 1 msk mandelsmör
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kaffe
  • 150 g svarta bönor

Mixa alla ingredienser till en jämn smet. Platta ut hälften av smeten i en fyrkantig form. Ställ in i frysen någon timme.

Bananglassen:

  •      2  bananer

Frys in i mindre bitar, ta ut och mixa till en jämn och slät bananglass.
Häll över den frysta chokladkakan. Frys i någon timme. Lägg sen på lager nummer 2 av chokladkakesmeten, platta ut
den jämnt över bananglassen. Frys ytterligare någon timme.

  Dekoration:

  • 10 g 85% choklad

Smält och håll över glassen.

Dela glassen i 6 bitar, servera och njut!