fbpx

 

Visst är det roligt att träna tillsammans med en kompis. Man kan peppa och pusha varandra till att orka liiite till. Idag har jag ställt samman ett träningsprogram som man gör tillsammans med en träningskompis. Man behöver inget mer än varandra och sin egen kroppsvikt.

De fyra första övningarna (biceps curls, flyes, benböj och utfall) kör man 3 x 12 reps /person. Man kan byta i set vilan så man kör vartannat set. Den personen som agerar motstånd/vikt har som uppgift att ta i precis så mycket det behövs för att hen som kör övningen precis ska klarar 12 reps, inte färre och inte fler. Därefter är det dags att mäta upp en sträcka på 100-200 m beroende på hur vältränad man är. Person nr 1 gör armhävningar medans person nr 2 springer den uppmätta sträckan, därefter byter man. Totalt springer man 3 ggr och gör 3 set av armhävningar/ person. Efter armhävningarna är det dags för crunches, upplägget är detsamma som med armhävningarna, en springer och en gör armhävningar.

Detta är ett helkroppspass som funkar fint att ta med på resan, till stugan eller till stranden. Funkar även fint som fredagsfysförefredagsmys ;-)