fbpx

 

“Jag vet knappt var jag skall börja. Det finns så mycket att säga och berätta och det är svårt att få med allt utan att det skall blir rörigt. Jag börjar från början…

… i höstas bestämde jag mig. Kände att jag behövde en förändring. Tränade ca tre ggr per vecka, men gick bara upp i vikt och blev större och större. En av mina vänner hade börjat hos Louise och jag hade flera arbetskamrater som hade blivit coachade av henne. Efter jul och nyår skulle det ske. 27 januari 2017 träffade jag Louise för första gången. Mitt mål var att gå ner 10 kg (i bästa fall) och att bli betydligt starkare under de sex månader som jag bokat upp mig. Jag fick träningsschema och kostråd. Jag bestämde själv att jag ville fortsätta träna tre ggr i veckan, men jag var skeptisk om det skulle räcka. Dessutom var det bara gym träning som gällde. Jag hade tränat mycket kondition och pass innan. Gym var tråkigt tyckte jag.

Jag började träna och ändrade kosten och följde Louise råd slaviskt. Jag ville se resultat snabbt. Jag vägde eller mätte mig inte förrän mitt första telefon möte med Louise. Jag var jätte spänd på resultatet. Kände att det hade nog hänt lite i alla fall. Oj, vad jag blev förvånad när vågen stod på 4.9 kilo mindre. Jag fortsatte, men tänkte att jag ville testa att unna mig något emellanåt. Louise hade ju sagt 90/10. 90% följa kostråden och 10% unna sig det man vill. Detta är svårt för mig. Jag är så rädd att det skall påverka mitt mål. Varje gång jag unnade mig något så fick jag dåligt samvete. Efter två månader var det dags för nytt samtal. Jag var orolig att resultatet skulle vara sämre, men nej då. Trots att jag unnat mig lite så stod vågen nu på 7.7 kg mindre än den 27 januari.

I slutet på april kom nästa prövning. Vi åkte till Miami och Orlando på semester. Jag pratade med Louise innan vi åkte, om hur orolig jag var för att jag nu skulle “sabba” allt jag byggt upp. Hon peppade mig och gav mig lite råd att tänka på. Jag försökte följa råden så gott det gick, men det var inte lätt. Samtidigt ville jag försöka unna mig lite semestermat. Det blev två träningar och maten gick sisådär. I USA finns socker i nästan allt. När vi kom hem var det dags för min första träff med Louise. Jag blev så förvånad när jag såg mitt resultat. Jag hade ökat min styrka dubbelt och konditionen hade också blivit bättre. Måtten hade minskat. 11 cm runt midjan och 10 cm runt höfter. Vikten stod på 9 kg mindre än när jag träffade Louise bara 3 månader tidigare. Man kan säga att jag är en god bit på väg och mer än nöjd. Jag har tre månader kvar och jag kommer fortsätta efter det. Jag vill leva såhär och det är inte svårt, även om jag ibland faller så är Louise med och hjälper till att plocka upp mig på vägen igen. Jag ser fram emot att se vad som hänt om ytterligare två tre månader, även om inte vikten minskat så mycket då så kommer jag vara nöjd, för det är jag redan.

Vanja Styffe Nilsson”