fbpx

 

Igår träffade jag Marie för hennes tredje uppföljning. Marie är nu inne på sin sjunde månad, när vi sågs senast hade hon gått ner 16 kg och tappat ca 20 cm över midja och höft. Marie har svarat väldigt bra på både kost och träningsupplägget. Hon är nu riktigt stark och ökar successivt vikterna på gymmet.

Detta mötet är första gången vi stöter på en viktplatå. Fram tills nu har Marie hela tiden tappat vikt och centimetrar. Jag har väntat på att denna dagen ska komma och är faktiskt lite förvånad att den inte kommer förrän nu. Nu lägger vi in en lite högre växel. Vi ökar upp ifrån 3 till 4 pass på gymmet, kör tre styrkepass och ett HIIT (högintensiva intervaller) pass för att öka förbränningen ytterligare. Vi har även sett över kosten och gjort lite små förändringar. Marie fick rådet att öka upp mängden grova grönsaker och proteiner samt minska lite på kolhydraterna.

Även om vikten står lite still just nu så gör Marie stora framsteg på styrkan och konditionen. Igår minskades pulsslagen på 3 minuters step test ifrån 116 till 74 vilket är ett fantastiskt resultat. Marie gör nu 27 armhävningar, när vi träffades första gången kunde hon inte gör en enda armhävning. På gymmet fortsätter Marie att imponera på mig genom att våga ta för sig, testa nya maskiner och utmana sig själv med tyngre vikter.

Jag är helt övertyga om att denna lilla viktplatå inom kort kommer vara över och att Marie kommer vara åter på banan åter närma sig sitt mål. Att denna motgång kommer nu först efter 7 månader tyder än en gång på hur viktigt det är med en långsiktig satsning om man vill ha resultat som ska vara hållbara, funkar inte med quick fix utan man behöver jobba med små förändringar över lång tid. Nu siktar vi mot nästa nivå!