fbpx

Jag valde Vetenskapshälsan för jag lockades av att få en långsiktig hjälp med främst träningen men där också kostens betydelse för att må bra är involverade. Mitt mål är att bli starkare i kroppen, för att orka mer och för att må bättre. Jag valde Louise för att hon har stor kunskap kring kroppen, mat och träning baserad på vetenskaplig fakta. Jag valde också VH för att det passar in i mitt liv att jag kan få ett skräddarsytt träningsprogram som jag kan träna hemma och inte behöva gå till ett gym.

Jag är 41 år och har man och 2 barn, killar på 6 och 9 år. Jag är en aktiv person som älskar att vara ute gärna på, i eller bredvid havet. På vinterna åker jag gärna slalom. Mitt yrke är stillasittande och jag har alltid haft lätt att få spänningar i axlar och nacke med huvudvärk. Innan jag började på VH så sprang jag ca 5 km 2-3 grr i veckan, samma runda varje gång. Det var skönt och jag mådde bra, men jag blev inte bättre, snabbare eller starkare. Jag har alltid fått höra att jag behöver stärka mina ryggmuskler, men jag har i princip aldrig styrketränat. Jag har alltid ätit en hyfsat bra kost, regelbundet och varierat, men dock lite mycket ljust bröd och socker. Jag har alltid varit aktiv sen jag var ung, rört på mig främst genom dans i alla dess former och aldrig varit överviktig.

De största förändringarna för mig efter nu mer än 3 mån med VH är att jag tränar 3 gånger i veckan rejäla styrketräningspass på 1 timme lite drygt. Jag tycker att det är kul för jag märker vilket resultat det ger, jag har blivit så mycket starkare! På skidsemestern i julas kände jag att jag var starkare än någonsin i backen. Kosten har jag ändrat främst genom att jag äter bättre mellanmål, tidigare åt jag främst en frukt till mellanmål men nu innehåller mina mellanmål proteiner, kolhydrater, nåt grönt och nyttiga fetter.

Det har inte varit några som helst problem att få in träningen i vardagen trots heltidsjobb och familj, det beror på att jag kan träna hemma med enkla medel. Ibland när jag bott på hotell på jobbresa har jag även kunnat träna på hotellets gym eller i mitt hotellrum. Träningen har blivit viktig för mig, jag vill inte vara utan min styrketräning nu. Andra positiva effekter som jag märkt är att jag inte fryser lika lätt som jag alltid gjort tidigare och jag har fått tjockare hår.

Om man vill uppnå en förändring som håller i längden när det gäller träning och kost så skall man anlita VH. Louise ger det stöd som jag behöver för att finna motivation till träning, träningspassen är anpassade till varje individ och man får hela tiden återkoppling på sin träning, tips och råd och stöttning. Det sköna är också att det görs helt utan pekpinnar, det är bara härlig motiviation! Ingen kvick-fix, utan långsiktig uppbyggnad av kroppen med hälsa i fokus.

Ulrika Ramsvik
Auktoriserad Revisor

Efter mitt andra barn fick jag några PT-timmar på gymmet och tyckte att det här
med styrketräning faktiskt var ganska kul. Jag har alltid tränat mycket, men inte ren styrketräning med maskiner. När jag sedan träffade Louise i samband med fotograferingen av hennes porträttbilder, blev jag lockad av hennes upplägg med webbaserade program och stora kunskap om kost.

Jag har alltid försökt att välja hälsosam mat som jag mår bra av. Men nu har jag fått en helt annan kunskap om hur viktigt det är med regelbundna måltider när man tränar och vilka råvaror man ska satsa på. Att både huvudmål och mellanmål ska innehålla proteiner, kolhydrater och fett var nytt för mig.
Hur upplägget fungerar med familj och övriga livet?
Det fungerar jättebra med både träning och mat, även om det handlar mycket om planering. Jag har även fått barnen att tycka om grönsaker som t.ex. broccoli och det känns bra att en sund kosthållning smittar av sig på dem.
Varför ska andra välja VH?
Med Vetenskapshälsan gör man en långsiktig förändring när det gäller både kost och träning. Man väljer själv hur mycket man vill träna och var man ska göra det. Även rekommendationen kring kosten är individuellt och utan pekpinnar. Louise är en otroligt varm och ödmjuk person som man snabbt får förtroende för. Jag kan varmt rekommendera Louise till alla som vill göra en hälsoförändring eller, om man som jag, bara vill lära sig en ny slags träning och öka kunskapen om kost.

Frida Valentin
Fotograf/PR-konsult

När jag startade min Vetenskapshälsoresa sa Louise till mig: ”Du kommer vara i ditt livs form före 40”. Och hon hade rätt!

Jag hade aldrig tränat regelbundet tidigare och på senare år hade jag känt hur kroppen förändrats på ett sätt som inte längre gick att åtgärda genom att bara tänka på vad jag åt i ett par veckor. Samtidigt började det göra ont både här och där, till exempel efter att jag burit på mina barn eller jobbat i trädgården. Jag fastnade för Vetenskapshälsans kost- och träningsprogram eftersom det utgick från mina förutsättningar, mina mål och min vardag. Detta tillsammans med Louises kunniga uppmuntran och engagemang har hjälpt mig att lyckas. Det ömsesidiga, långsiktiga åtagandet har visat sig vara oerhört framgångsrikt och jag vill verkligen rekommendera just detta. Jag kunde aldrig tro att jag skulle få så många aha-upplevelser som under det här året. Nu är träningen, liksom smarta matval, en självklar del av mitt liv och jag är starkare, gladare och mer målmedveten än jag någonsin varit. Självkänslan kommer på köpet.

Pernilla Tilly
Klinikchef

Tränade innan några gånger i veckan, och fastnat för löpning, lite längre distanser – tyckte det var skönt att hålla på länge. Aldrig tränat på gym, men spelat mycket volleyboll, både inne och ute. Reser mycket i jobbet, delar min tid mellan Göteborg och Värmland. Tack vare Louise har jag nu hittat andra sätta att träna, med väl upplagda pass för träning hemma och även upptäckt en massa ny god mat – nyttigare än den jag åt tidigare. Resultatet? Bättre kondis, trots att jag inte sprungit! Starkare och mer muskler, mindre midja. Härligt! Jag gillar verkligen konceptet med att få sparring via webben och någon som ser och pushar. Rekommenderas varmt!

Björn Elfgren
VD och godkänd revisor

Jag har en önskan om att äta bättre mat och bli starkare i kroppen. Efter att ha fött två barn och bara tränat sporadiskt kände jag mig svag och överviktig, och mitt missnöje gick ut över mitt humör. Jag rannsakade mig själv och kom fram till att: Jag vill lära mina barn att i vår familj äter vi bra mat och vi tränar för att bli starka så att vi orkar göra det vi vill, det är en känsla jag vill att de ska få med sig när de växer upp.

Därför blev jag jätteglad när jag fick tips om Vetenskapshälsan – här har jag fått guidning om vad som är bra mat och vad jag bör tänka på och tuffa träningspass som ger resultat. Jag känner mig starkare än någonsin, och även om det är svårt att lägga om kosten hjälper det mycket att tänka som Louise: ”100% nyttigt eller 100% gott”. Det har gjort det lättare att avstå i vardagen, och njuta mer när jag väljer att äta något som är utöver det vanliga.

Att ha kontinuerlig uppföljning genom email, telefon och personliga möten gör det roligare att träna – jag behöver någon som mäter mina framsteg, pushar om jag tappar fart, och hjälper mig att göra bättre matval. Louise är en varm, glad, professionell och peppande personlighet som gör resan mot ett hälsosammare liv riktigt rolig! Nu kan jag dessutom göra armhävningar – något som jag aldrig kunnat tidigare!”

Anna Malmborg
International Product Manager