fbpx

 

Inför träningsresan till  Playitas på Fuerteventura på tisdag vill tränarna att man förutom styrketräningen även ska ha sprungit lite grann så att man har lite flås. Därför tänkte jag att det är bäst att se hur illa det är med mitt flås. Till saken hör att jag inte har sprungit något annat än intervaller på över 2 år. Efter min sista förlossning fick jag kronisk foglossning och ett ofrivilligt träningsuppehåll på 5 år. Det var först för 2 år sedan som jag kunde börja träna igen och då blev det att bygga upp kroppen inifrån och ut med hjälp av styrketräning. Då mitt bäcken var svagt och instabilt var det aldrig tal om löpning. Att jag idag utan problem kunde vara ute och springa i 45 minuter är för mig väldigt stort. Det visar än en gång att man med hjälp av att styrketräna på rätt sätt och kombinera det med högintensiva intervaller kan bygga kondition och en funktionell kropp som klarar av att springa en längre stund. Är så nöjd! Sen är det såklart så att om man vill bli riktigt bra på att springa så måste man träna på att springa. Man blir bra på det man tränar.

Veckans sjätte och sista pass avslutades med magträning. 30-30-30-30 pass kallar jag det. 30 raka crunches,  3o sneda åt höger, 30 sneda åt vänster 30 sek planka x 5.

Nu väntas 2 dagars välbehövlig vila inför Fitnessveckans 40 träningspass (frivilligt hur många man deltar på) . Om internetuppkopplingen tillåter kommer jag blogga och dela med mig så mycket som möjligt ifrån resan.

Snart blir det dusch och stretch, därefter blir det  lördagsgodis och Atleterna på SVT, ska bli skönt att se andra svettas ;-).

Hoppas du har en riktigt fin helg!