Morot och nötfärsbiffar med keso serveras med het tomatsalsa.
 
Recept:
Biffar:
1 kg mager nötfärs
6 rivna morötter
1 ägg
500g extra proteinrik keso
Salt, vitlök och svartpeppar
Tomatsalsa:
2 brk tomatkross
2 vitlöksklyftor
8 cocktailtomater
1 tsk Olivolja
1/2 röd paprika
1 gul lök
1 tsk balsamico
1/2 dl vatten
Några varv med kvarnen med Svartpeppar, 1/2 tsk chiliflakes och 1/2 tsk salt
Kålsallad med granatäpple:
Rödkål och spetskål
1 granatäpple
Cocktailtomater
Basilika
 
Så här gör du:
Biffar:
Blanda mager nötfärs med riven morot, 1 ägg och keson o kryddorna. Forma biffarna och stek på medelvärme. Lägg i en form m folie och låt få klart i ugnen.
Tomatsalsa:
Svetta en lök med olivoljan  och vitlöken. Lägg i tomatkrosset, tomat, balsamico. Kryddorna, vattnet och paprikan.låt koka minst 30 min. Späd med vatten om det behövs.
Kålsallad:
Skiva/strimla rödkål o spetskål och blanda m cocktailtomater och blanda i granatäpplet
Lägg upp kålsalladen på hälften av tallriken sedan biffen och potatisen samt salsan, garnera med basilika.
Bidraget är inskickat av Ulrika Björk